Ny på jobbet – alla kan vi bidra

Nyheter Maj 16, 2024

Den 1 mars gick jag in i rollen som vd för LKAB Fastigheter efter en tid som vd på Kirunabostäder AB. Utöver några år som vd för NMV Group har jag närmare 20 år inom LKAB koncernen i olika ledande befattningar. Att komma tillbaka till LKAB känns som att komma hem efter en lång resa, ja ni känner alla till uttrycket ”borta bra, men hemma bäst”.

Vi har under våren fått välkomna nya medarbetare till oss, alla har säkerligen liksom jag, fått mötas av samma varma mottagande som bolaget kännetecknas av. Bara en så enkel sak som att första arbetsdagen mötas av tårta till morgonfikat med en bordstavla med orden ”Välkommen till oss Mikael” värmde. Jag har verkligen fått ett fantastiskt mottagande av alla anställda och personal inom LKAB koncernen så tack för det.

LKAB Fastigheter är ett företag som tillsammans med de andra fastighetsbolagen i Malmfälten är med om en omställning inga andra fastighetsbolag varit med om, är med om eller kommer att vara med om. Utmaningen för oss gemensamt är att omvandla våra samhällen för att bereda väg för den, för oss alla, så viktiga produktionen i LKAB. Vi på LKAB Fastigheter har gjort, gör och kommer att göra ett fantastiskt jobb för att göra detta möjligt, detta är vårt bidrag till att möjliggöra denna omvandling.

Vi är glada att ha er som hyresgäster. Dagligen sysselsätter vi oss med att se till att ni som våra hyresgäster har trivsamma områden i våra fantastiskt fina fastigheter. Tillsammans kan vi bidra till att värna om vår miljö då alla insatser, stora som små, bidrar till att vi tar ansvar för miljön genom att tänka klokt då vi hushåller med resurser, såsom exempelvis energi för att nämna en sak.

Vi kommer under sommar och höst få nya fastigheter i anslutning till nya Kiruna centrum vilket är ett välkommet tillskott i vårt bestånd. Vi ser fram emot att se hur dessa hus fylls av liv då hyresgäster flyttar in.

Önskar er alla en härlig försommar.

Mikael Pudas

VD

LKAB Fastigheter AB