Våra bostäder

Lägenhetsbeståndet finns huvudsakligen i Kiruna och Gällivare. I Luleå har vi endast några enstaka lägenheter på Svartön. I beståndet finns både äldre och nyproducerade hus.

Gällivare

Traditionellt sett har vårt bostadsbestånd huvudsakligen funnits i Malmberget och Koskullskulle, men i och med den pågående samhällsomvandlingen, som påverkar delar av Malmberget, byggs nya bostadsområden i Gällivare.

Kiruna

Lägenhetsbeståndet i Kiruna består av både gammalt och nytt. Vi har renoverade charmiga trähus från seklets början, stenhus från 50- och 60-talet och nyproducerade lägenheter på Jägarskolan, Glaciären och Terrassen.

Luleå

I Luleå har vi ett blygsamt bostadsbestånd med endast fyra lägenheter. Uthyrningen hanteras av bostadsförmedlingen i Malmberget.

Lägenhetshotellet Gullriset

Söker du korttidsboende kan vi erbjuda lägenheter i vårt lägenhetshotell.

Pågående nyproduktion

Bryggeribacken etapp 2

LKAB planerar för byggnation av fler lägenheter i Gällivare: Bryggeribackens andra etapp. Detaljplanen antogs under försommaren 2023. Inom denna etapp …

Kompanigatan 7 – 9

Parhuset som byggs på Kompanigatan 7 – 9 ligger längst ned på en sluttning omgivet av andra nyproducerade villor och hyreshus.

Husmor Essies väg 2 – 26, Kompanigatan 1 – 5

Kedjehusen som byggs på Husmor Essies väg 2 – 26, Kompanigatan 1 – 5 har totalt 16 lägenheter. De ligger längst ned på en sluttning omgivna av andra nyproducerade villor och hyreshus.

Vägmästaren

Vägmästaren består av tre flerbostadshus i röd träfasad med loftgångar med tre till fem våningar. Husen är det mest centrala bostadsområdet i vårt bestånd i Gällivare. Härifrån är det nära till det mesta och bra kommunikationer finns. Lekplats för både små och stora barn, fin uteplats med grillmöjligheter, gemensam bastu med relax samt grönområden med buskar gör området familjärt och trevligt.

Kvarter Solgropen och Ledkrysset

I Kiruna byggs 208 lägenheter beläget mitt mellan stadskärnan och friluftslivet. Här bor du med härligt ljusinsläpp i ett barnvänligt område och närhet till både skolor, stadsliv och fritidsaktiviteter.

Norra Stråket

I Kiruna byggs 227 lägenheter beläget mitt mellan stadskärnan och friluftslivet. Här bor du med härligt ljusinsläpp i ett barnvänligt område och närhet till både skolor, stadsliv och fritidsaktiviteter.