Trafikskolan trivs i nya lokaler 

Lokal och bostad Oktober 27, 2021

– Allt har fungerat bra med flytten och vi är väldigt nöjda, säger Britt-Inger Volny.

Britt-Inger Volny och hennes sambo Kenny Raattamaa flyttade från Stockholm till Kiruna 2018 för att starta en trafikskola.

– Vi trivs jättebra här och det är en väldigt bra stad att driva trafikskola. Både för att vi har fullt upp hela dagarna och för att det är en bra miljö att lära sig att köra bil i, säger Britt-Inger Volny.

När de startade trafikskolan så fick de en lokal på Hjalmar Lundbomsvägen som berördes av stadsflytten. Sedan dess har de varit på jakt efter nya lokaler där de kan driva sin verksamhet. Den första november 2021 kunde de äntligen flytta in i nya lokaler på Reenstiernagatan bakom Hotell Arctic Eden.
– Allt har fungerat bra med flytten och vi är väldigt nöjda. Även kontakten under tiden som vi letade nya lokaler så har det hela tiden känts bra, säger Britt-Inger Volny.

Inför flytten så gjordes vissa justeringar av lokalerna för att passa trafikskolans verksamhet. Man installerade bland annat en extra toalett för trafikskolans elever och även ett väntrum så att eleverna inte behöver stå ute i kylan och vänta på sina lektioner.
– De har varit väldigt tillmötesgående och allt har fungerat precis som vi ville, säger Britt-Inger Volny.

Under pandemin tvingades Volnys trafikskola använda sig av flera lokaler eftersom det inte fanns tillräckligt med plats på Hjalmar Lundbomsvägen för att hålla säkra avstånd. De nya lokalerna som är betydligt större kan man nu driva verksamheten vidare i och samma lokal.
– Det är en stor fördel att kunna hålla alla kurser på samma ställe och ändå känna att det går att hålla bra avstånd. Här kan vi fortsätta driva verksamheten även om det skulle komma nya restriktioner i framtiden och det känns väldigt bra, säger Britt-Inger Volny.