Le Cut, ny salong

Lokal och bostad April 3, 2018

I våras tog Moa Lundberg studenten. Redan ett halvår senare öppnade hon egen salong i Kiruna. – Det är jättekul att komma till jobbet, säger hon.

Dagen är på väg att övergåi eftermiddag och för de flesta innebär det att helgvilan är i antågande. På nyöppnade salongen Le Cut i Kiruna däremot, slutförs ännu ett januariprojekt – att måla klart inne på gästtoaletten.
Den 1 december förra året var Salong Le Cut i Citygalaxen, Kiruna, redo att ta emot sina första kunder.
– Det är roligt, jättekul, säger Moa, som äger salongen tillsammans med en kollega.
Eftersom lokalen tidigare inte alls varit en salong (här har bland annat legat en skoaffär) har Moa och kollegan fått göra om allt för att anpassa lokalen till den nya verksamheten.
– Vi har målat och gjort så att det blir salong, säger Moa, och berättar att de gjort det mesta själva, förutom att dra el och vatten.
I lokalen finns nu tre frisörstolar och schamponering, och inredningsstilen är både industriell och har ”lite äldre stuk”.
– Vi tycker att det är jättekul och det är en speciell stil, säger Moa om inredningen, och berättar att LKAB Fastigheter gav dem fria händer att inreda salongen som de ville.
De ville ha en lokal där de så småningom kan utveckla salongen och ha fler verksamheter tillsammans med frisersalongen.
– Vi har ju Rebecka Lund här som är fotograf, hon hyr in sig i vår lokal och sedan, förhoppningsvis, tar vi in en nageltjej eller franstjej, säger Moa.
Nu har salongen varit öppen i ganska exakt två månader.
– Det går jättebra! Folk verkar har hittat hit. Och när vi är i en galleria, är det mycket
folk som passerar.I våras tog Moa studenten från frisörprogrammet i Kiruna och har sedan dess även hunnit med att vara anställd som frisör.
En dag satt hon och diskuterade med en kollega om att det hade varit roligt att öppna en egen salong, att ”få välja själv, bestämma själv hur vi vill ha det och vara kreativa”.
– Då tänkte vi att vi kör om ett halvår – ett år. Två månader senare stod vi i lokalen, säger Moa.
Vad är det bästa med ditt yrke?
– Att träffa folk, att få vara kreativ och hitta på roliga saker med kunder. Vi har bra sammanhållning bland kollegorna också. Det är jättekul att komma till jobbet, säger Moa.