Fler kunder efter flytt till större lokaler

Lokal och bostad Juni 30, 2022

Guldkornet har varit en institution för secondhand-entusiaster i Kiruna sedan 2005. Nu gör större lokaler så att ännu fler hittar till butiken.

Secondhand-butiken Guldkornet fick nya lokaler förra sommaren på grund av sprickbildningar i den gamla fastigheten. Tack vare större lokaler och nytt läge strömmar kunderna in som aldrig förr.

– Butiken är mer inbjudande nu så det är fler som kommer in och ser sig omkring. Man kan röra sig lite bättre bland alla grejer och det är mycket nytt folk som har hittat hit och vi får mycket positiva kommentarer från gamla besökare, säger Olle Nutti.

Guldkornet började som en loppmarknad på helgerna under slutet av 90-talet för att samla in pengar till hemlösa barn i Bolivia. Då samarbetade de med stiftelsen Barnens räddningsark i Gällivare. År 2000 öppnade Olle Nutti den första fysiska butiken. Efter ett kort uppehåll så öppnade han sin andra butik 2005 som än idag fortsätter att sälja begagnade saker och han bedriver fortfarande välgörenhetsverksamhet.

Nu för tiden går hjälpsändningarna till Rumänien. Vi har en gemensam insamling varje år där två långtradare tar allt från kläder och leksaker till husgeråd.

– Jag har alltid funnit en glädje i att hjälpa andra människor. Jag tycker att man borde göra saker för dem som har det svårt och jag har alltid en bra känsla när vi har packat ihop en långtradare och den rullar i väg och man vet att den kommer fram till någon som behöver sakerna, säger Olle Nutti.

Guldkornet drivs av en förening som hjälps åt att hålla verksamheten i gång och det är Olle Nutti som står i butiken.

– LKAB Fastigheter har varit väldigt hjälpsamma och de gjorde det väldigt bra för oss i de nya lokalerna med att installera ny el och nya lampor och allt som behövdes för att vi ska kunna öppna butiken.