Elina ser möjligheterna

Lokal och bostad September 26, 2019

Sedan hösten 2016 förvaltar Fastighetsmästaren gallerian Citygalaxen åt LKAB Fastigheter. 2022 är det dags för butikerna att flytta. En av dem är blomsterhandeln Djungelstugan.

Även Citygalaxen i centrala Kiruna berörs av samhällsomvandlingen och Elina Lingman som är butiksägare till Djungelstugan ser ljust på en framtida flytt. – Vi är superpositiva. Det är spännande med något nytt som händer och flytten innebär möjligheter till att utveckla verksamheten, säger hon.
Hon praktiserade i butiken under sommaren för att hon ville bilda sig en uppfattning om kundflödet och potentiella förändringar.

– Jag skulle börja som butiksägare i augusti och kände att jag inte ville börja från noll.

Djungelstugan och LKAB har påbörjat ett arbete över hur den framtida butiken ska utformas och hur centrumkärnan ska byggas upp. – Vi hoppas att butiken blir större så att vi kan få in lite mer trädgård och odling i vårt sortiment, sånt som inte finns på marknaden idag i Kiruna. Samtidigt vill vi få rum till att skapa mer, så vi kan arbeta mer med det floristiska hantverket. Samt att få möjlighet till att återanvända de organiska material som vi idag slänger och tillverka vår egna jord, kompostmylla och näring. LKAB är tillmötesgående så det känns bra, men det är fortfarande väldigt tidigt i processen så vi har inte diskuterat hur vi önskar att lokalen ska se ut i detalj.

Nya rutiner

Idag är Djungelstugan cirka 200 kvadratmeter inklusive förråd och personalrum. Men Elina menar att lokalen inte är ultimat för det arbete de utför och de volymer som produceras. Elina ser att en verkstad i den nya lokalen är nödvändigt och hoppas att kunderna följer med när Djungelstugan byter adress.
– Det tror jag absolut att de gör, blommor och växter är den inredningstrend som växer just nu och många vill sprida glädje med blommor. Men det som är bra med Citygalaxen är att alla har rutin på hur det fungerar, var man ska parkera, i vilken ordning man besöker butikerna och så vidare. Det tar säkert ett tag innan det blir ett bra flöde efter flytten men det ordnar nog till sig med tiden.