Carola trivs i spottkoppen

Lokal och bostad November 5, 2019

I den stora lokalen i huset Spottkoppen i Kiruna arbetar sjukgymnasten Carola Annanperä. – Jag trivs väldigt bra här. Det är väldigt centralt och gott om parkeringsmöjligheter, säger hon.

Den första bostadsrättsföreningen som LKAB köpte på grund av samhällsomvandlingen var föreningen Ortdrivaren i centrala Kiruna. Ett av husen som ingick där var bland annat Spottkoppen på Lars Janssonsgatan. Sedan sju år tillbaka driver Carola Annanperä sin verksamhet Carolas sjukgymnastik i huset. – Lokalen är stor, 177 kvadratmeter. Här finns fyra behandlingsrum, reception, väntrum, ett litet gym och omklädningsrum.

Under lång tid

Carola är legitimerad sjukgymnast sedan 1998 och är inte den enda som sysslat med sjukgymnastik här. Hon köpte lokalen och ett samverkansavtal av en annan sjukgymnast 2012. I dagsläget hyr Carola ut två av rummen till massageterapeuter. 

– Det har varit sjukgymnastik i lokalen i 25 år. 18 år före mig, plus mina 7 år. Jag trivs mycket bra här. Det är väldigt centralt och gott om parkeringsmöjligheter.

Carola Annanperä Hyresgäst