Jonas Palo, ny ortsansvarig i Gällivare

Nyheter Maj 29, 2024

Jonas, vem är du?

Jag är född och uppvuxen i trakterna. Jag gick i skolan i Gällivare, men under all fritid var jag i Ullatti där vi hade djur på gården och skogs-och jordbruk. Det fanns alltid något att sköta om – en bra grund för livet helt enkelt.

Jag är utbildad fastighetsingenjör och civilekonom. Mitt första jobb var som fastighetsskötare under studietidens alla sommarlov. Det hann bli sex år som gav mig bra erfarenheter kring fastighetsskötsel och vikten av kundvård.

En tid arbetade jag med larm och fastighetsjour åt Securitas innan jag började som byggnadssnickare. Nu närmast var jag arbetschef på TN Bygg under 10 år.

Som person är jag lösningsorienterad och det passar bra in här för det är ett nyckelord som präglar hela vår verksamhet. Vi löser allt tillsammans.

Vad var det som lockade med att börja jobba på LKAB Fastigheter?

Pappa har arbetat i branschen så fastighetsfrågor har alltid funnits i mitt liv. Fastigheter är den berömda röda tråden i mitt liv. Jag har antingen byggt eller tagit hand om hus, så det är en stor ära att få möjligheten att vara en del i detta bolag som är gammalt och anrikt. Riktigt kul att få vara med och sätta sin prägel på det. Vi påverkar folks vardag i alla hänseenden. Hur människor har det i sina hem och i vissa fall även på sina arbetsplatser ligger i våra händer.

Vad är det för utmaningar som händer just nu?

Just nu är det mycket fokus på nya koncernfastigheter som vi ska förvalta i Luleå. Det ska även bli roligt att välkomna tre nya medarbetare till Gällivare. På sikt kommer vi även ha egen personal på plats i Luleå så att vi kan ha bra lokal service mot koncernkontoret.

Vad händer i Gällivare?

Utöver att renovering av kulturhus och nybyggnation av bostäder pågår så ser vi det som ett hedersuppdrag att förvalta LKAB:s annex, entreprenörsboendet på Tallbacka och den vackra Disponentvillan. Vi kommer även sköta om drift och underhåll av Malmstaskolan som byggts om till toppmoderna kontor för LKAB-verksamhet.