Nya skjutbaneområdet Hyresrätt

Kvarter Solgropen och Ledkrysset

I Kiruna byggs 208 lägenheter beläget mitt mellan stadskärnan och friluftslivet. Här bor du med härligt ljusinsläpp i ett barnvänligt område och närhet till både skolor, stadsliv och fritidsaktiviteter.

Balkong/uteplats

Förråd inomhus

Gemensam bastu

Miljöhus

Parkeringsplats

Skyddsrum

Torktumlare

Tvättmaskin och torktumlare

Tvättstuga

Byggnadsår

2023/2024

Antal lägenheter

208

Antal rum

1-5 r.o.k.

Storlek

33-114 kvm

Välkommen till Solgropen och Ledkrysset

Från dessa kvarter får du gångavstånd till både restauranger och butiker och friluftsliv, motionsspår, skoterspår och golfbana. Lägenheterna har stora inbjudande fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och flera av lägenheterna erbjuder också en vacker utsikt mot antingen centrum eller mot fina kulturhusområden. 

Kvarteren kommer bli ett familjevänligt område med grönytor och lekplatser samt närhet till förskola, privat grundskola, badhus och gymnasieskola. Badhus och gymnasieskola invigs 2023. Inom kvarteret finns även flera gemensamma ytor som bastu, tvättstuga med torkrum, förråd för cyklar/barnvagnar/rullstolar, miljöhus samt markparkering med motorvärmare och möjlighet till laddning för elbil. 

Några av lägenheterna ligger i loftgångshus på fem våningar med hiss. Samtliga bostäder är utrustade med tvätt- och diskmaskin. Alla motorvärmarplatser kommer ha möjlighet att ansluta till elbil och det kommer även finnas gemensamma tvättstugor och en bastu. Enligt tidplan ska första huset i kvarter Solgropen vara färdigt under hösten 2023 och andra huset närmare årsskiftet samma år. För kvarter Ledkrysset handlar det om senvinter och början av sommaren 2024. 

Nya skyddsrum byggs på dessa kvarter.