Nya skjutbaneområdet Hyresrätt

Norra Stråket

I Kiruna byggs 227 lägenheter beläget mitt mellan stadskärnan och friluftslivet. Här bor du med härligt ljusinsläpp i ett barnvänligt område och närhet till både skolor, stadsliv och fritidsaktiviteter.

Balkong

Diskmaskin

Förråd inomhus

Gemensam bastu

Kombitvättmaskin

Parkeringsplats

Skyddsrum

Tvättstuga

Byggnadsår

2022/2023

Antal lägenheter

227

Antal rum

1-5 r.o.k.

Storlek

41-93 kvm

Välkommen till Norra Stråket

I det här bostadsområdet som byggs får du det bästa av två världar. Tack vare läget mitt mellan den nya stadskärnan och naturområdena norr om centrum får du gångavstånd till både restauranger och butiker på gångavstånd åt söder och friluftsliv, motionsspår, skoterspår och golfbana på gångavstånd åt norr. Lägenheterna har stora inbjudande fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och flera av lägenheterna erbjuder också en vacker utsikt mot antingen centrum eller naturområden. 

Norra Stråket är ett familjevänligt område med grönytor och lekplatser samt närhet till förskola, privat grundskola, badhus och gymnasieskola. Badhus och gymnasieskola invigs 2023. Inom kvarteret finns även flera gemensamma ytor som bastu, tvättstuga med torkrum, förråd för cyklar/barnvagnar/rullstolar, miljöhus samt parkering med motorvärmare och möjlighet till laddning för elbil. 

Lägenheterna ligger i loftgångshus på två eller fyra våningar, där de högre husen också har hiss. Samtliga bostäder är utrustade med diskmaskin och lägenheter med 2–4 rum och kök har balkong. Lägenheter med 5 rum och kök har två balkonger. Till lägenheter med upp till 3 rum och kök finns det förråd inne i bostaden. Till alla lägenheter finns separat förråd.

Nya skyddsrum finns på Norra Stråket. 

Planlösningar för alla lägenhetstyper:

Ladda ned