Jägarområdet Hyresrätt

Husmor Essies väg 2 – 26, Kompanigatan 1 – 5

Kedjehusen som byggs på Husmor Essies väg 2 – 26, Kompanigatan 1 – 5 har totalt 16 lägenheter. De ligger längst ned på en sluttning omgivna av andra nyproducerade villor och hyreshus.

Balkong

Carport

Diskmaskin

Förråd

Motorvärmare

Torktumlare

Tvättmaskin

Uteplatser

Byggnadsår

2023

Antal lägenheter

16

Antal rum

4 r.o.k.

Storlek

88 kvm

Välkommen till Husmor Essies väg 2 – 26, Kompanigatan 1 – 5

Lägenheterna i dessa kedjehus är riktigt trivsamma. Entréplan bjuder på en öppen planlösning med ett allrum för kök och vardagsrum. Från vardagsrummet nås en terrass via dubbeldörrar i glas som gör att hela nedre plan badar i ljus.

De tre sovrummen ligger på övre plan. I det stora sovrummet finns en separat klädkammare och utgång till den 23 kvadratmeter stora balkongen.

Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. De beräknas vara färdiga för inflyttning under kvartal 4 2023. Dessa lägenheter tilldelas i första hand till hyresgäster som idag bor i stora lägenheter eller hus och som måste flytta på grund av samhällsomvandlingen.

Husmor Essies väg har uppkallats efter Essie Silfwerbrand var husmor på Jägarskolan i 25 år mellan 1944 och 1969. Hon var mycket populär bland både officerare och rekryter. Många rekryter deltog i hennes matlagningskurser som ofta innebar en extra middag på kurskvällarna. I samband med pensioneringen blev hon utnämnd till hedersjägare.