Nya skjutbaneområdet Hyresrätt

Gula raden

Dessa vackra kulturhus som nu har sin nya adress på Flyttleden 34-38, har av Kirunaborna fått smeknamnet Gula Raden när de målades om 1906. De är flyttade från utkanten av gamla centrum och har nu fått en plats i närheten av Kirunas nya centrumkärna.

Balkong/uteplats

Carport

Diskmaskin

Förråd inomhus

Torktumlare

Tvättmaskin och torktumlare

Byggnadsår

1900

Antal lägenheter

13

Antal rum

2-4 r.o.k.

Storlek

55-108 kvm

Välkommen till Gula Raden, Flyttleden 34 – 38

Gula Raden är ritade av arkitekt Gustaf Wickman och byggdes 1900. Bekvämligheter såsom vatten och avlopp drogs in 1906. Husen hörde på den tiden till de mer moderna i Kiruna.

De har renoverats varsamt in- och utvändigt efter flytten. Alla fönster och dörrar är nya, köksinredningen har sparats och målats om. Det som tyvärr inte gick att bevara var de gamla balkongerna och entréerna. Vid renoveringen har därför gamla fotografier väglett för att få till det så likt det ursprungliga som möjligt. 

Gula Raden är mycket vackra och omtyckta hus. Lägenheterna är stora och har varierande och udda planlösningar. Fyrarumslägenheterna har en grovingång där man har egen tvättstuga. Ett annat exempel är att tvårumslägenheterna har ett sovrum på etageplan. 

Alla lägenheter har egna kök och de flesta har egen ingång. Diskmaskin finns i alla lägenheter utom i den minsta tvårumslägenheten. Samtliga lägenheter har tvättmaskin och torktumlare.