Nya centrum Hyresrätt

Aili Kangas Gata 9

Här välkomnas du av en öppen och modern planlösning som ger ett fint ljusinsläpp och en inbjudande känsla.

Balkong/uteplats

Diskmaskin

Förråd inomhus

Laddstolpe

Parkering i garage

Tvättstuga

Byggnadsår

2022

Antal lägenheter

12

Antal rum

2-3 r.o.k.

Storlek

54-72 kvm

Välkommen till Aili Kangas gata 9

Varje lägenhet har balkong eller uteplats mot innergården som ger dig en oas för dig själv mitt i stadens myller. Lägenheterna är utrustade med diskmaskin och plats för mikrovågsugn. De stilrent kaklade badrummen är förberedda för tvättmaskin och det finns även en gemensam tvättstuga. På den vackra innergården finns grillplats, lekplats, cykelförråd och miljöhus. Till varje lägenhet finns det även parkeringsplats med motorvärmare i garage under huset.

Gatan har uppkallats efter Aili Kangas som studerade vid Signe Barths målarskola 1950–52 och på Konstakademin i Stockholm 1952-57. Hon målade främst stilleben och gärna i akvarell. Kangas har haft utställningar i Stockholm bland annat på Lilla Paviljongen, Hos Petra och på Galleri Max samt på Norrbottens Museum i Luleå och i Kiruna stadshus. Hon finns representerad bland annat på Moderna Museet, Gustaf VI Adolfs samlingar och i Kiruna kommuns konstsamling.

Aili Kangas har också – som enda kvinnliga konstnär från Kiruna – erhållit Kirunastipendiet (1973). Efter sina konststudier i Stockholm bodde Aili Kangas resten av sitt liv i Kiruna.