Terrassen

Punkthusen på Terrassen ligger högt belägna med milsvid utsikt över Kiruna, Kurravaara och Jukkasjärvi. Efter att fastigheten Terrassen förvärvats har vi återuppbyggt två nya punkthus så nu känner alla Kirunabor åter igen den kompletta siluetten mot berget.

Om området

Vi har totalt 204 lägenheter på Terrassen fördelat på fem höghus. Härifrån är utsikten storslagen. Utöver att kunna blicka ut över Kiruna med omnejd är det fascinerande att följa årstidsväxlingarna så tydligt från höstens sprakande färger, till den snötäckta årstiden och sedan se hur vårsolen sakta tinar fram landskapet tills sommaren återvänt. Utsikten är med andra ord en viktig del i det trivsamma med att bo på Terrassen. 

Området har en livsmedelsbutik i närheten och både för- och grundskola på gångavstånd. Det är nära till friluftsområden med trevliga promenadstråk och populära motionsspår året runt. En rejäl pulkbacke finns som kan roa både stora som små. 

Bostäder på Terrassen

Terrassgatan 1, 7, 9

Terrassgatan 1, 7 och 9 har totalt 141 lägenheter. Dessa hus har fått nya fönster, ny ventilation, uppfräschade trapphus och trivsammare utemiljö. Nya balkonger och hissar har monterats på nästan alla äldre hus och under nästa år färdigställs den sista etappen plus att det kommer byggas fler motorvärmarplatser.

Terrassgatan 3, 5

De två nybyggda punkthusen på Terrassgatan 3 och 5 har sju respektive sex våningar med totalt 62 mindre men yteffektiva lägenheter.