Nya skjutbaneområdet

Nya skjutbaneområdet blir ett bostadsområde som förenar gammalt och nytt på ett harmoniskt sätt. Med gångavstånd till centrumkärna och ett stenkast från natur och friluftsliv med skidspår och skoterled på vintern eller golfbana och motionsstråk på sommaren.

Bostäder på Nya skjutbaneområdet

Kvarter Solgropen och Ledkrysset

I Kiruna byggs 208 lägenheter beläget mitt mellan stadskärnan och friluftslivet. Här bor du med härligt ljusinsläpp i ett barnvänligt område och närhet till både skolor, stadsliv och fritidsaktiviteter.

Norra Stråket

I Kiruna byggs 227 lägenheter beläget mitt mellan stadskärnan och friluftslivet. Här bor du med härligt ljusinsläpp i ett barnvänligt område och närhet till både skolor, stadsliv och fritidsaktiviteter.

Gula raden

Dessa vackra kulturhus som nu har sin nya adress på Flyttleden 34-38, har av Kirunaborna fått smeknamnet Gula Raden när de målades om 1906. De är flyttade från utkanten av gamla centrum och har nu fått en plats i närheten av Kirunas nya centrumkärna.

16-mannabostäderna

De klassiska 16-mannahusen som bevarats för att de har ett kulturhistoriskt värde byggdes i början av 1900-talet. De är flyttade från utkanten av gamla centrum och har nu fått en plats i närheten av Kirunas nya centrumkärna.

Om området

Vi har idag 45 lägenheter på Nya skjutbaneområdet och ytterligare 435 byggs för färdigställande etappvis under kommande år.

Det tar inte många minuter att promenera till Kirunas nya centrum med gallerior, livsmedelsaffär, kulturhus och stadshus. 

På gång- och cykelavstånd finns förskola och grundskola med friluftsinriktning. Det är även gångavstånd till badhus och gymnasieskola som invigs 2023. 

Nya skjutbaneområdet har goda bussförbindelser.