Luossavara

Luossavaaraområdet har ett mixat bestånd av gammalt och nytt. De äldsta husen byggdes under början av 1900-talet och de hus som ligger vid foten av berget Luossavaara blev inflyttningsklara 2020.

Om området

Vi har totalt 137 lägenheter på Luossavaaraområdet.  Här är det nära till skog och mark med populära motionsspår året runt. Slalombacken på berget Luossavaara ligger på gångavstånd och besöks under årets alla månader. Det är ett populärt utflyktsmål för att beundra utsikten mot både stad och fjällvärld eller för ett pulshöjande träningspass uppför backen. 

Livsmedelsbutiken ligger på den övre delen av Luossavaaraområdet. På gång- och cykelavstånd finns för- och grundskola. 

Bostäder på Loussavaara

Kulturhus på Maria Taavenikus gata

Till Maria Taavenikus gata 8 – 13 har några av Kirunas äldsta hus flyttats på grund av samhällsomvandlingen för att bevaras för kommande generationer.

Äldre fastigheter i Luossavaara

Det äldre beståndet på övre delen av Luossavaara är ett omtyckt område. Gårdsmiljön är trivsam med träd och stora grönytor där det också finns en nybyggd grillplats.

Lotten Erikssons gata

De fyra husen på Lotten Erikssons gata 51 -59 sitter ihop två och två. Fasadbeklädnaden består av värmebehandlad panel som har en jämn brun nyans, som om den lämnas obehandlad, med tiden blir silvergrå. Värmebehandlad panel är ett miljövänligt alternativ som har en hög motståndskraft mot röta.

Maria Taavenikus gata 12

Läget på sjuvåningshuset på Maria Taavenikus gata 12 bjuder på en fantastisk utsikt över fjällvärlden med Kebnekaises bergsmassiv på håll och på baksidan av huset ses slalombacken.