Heden

Byggnation av 59 nya lägenheter på fastigheten Vägmästaren på Hedenområdet pågår. Lägenheterna beräknades vara inflyttningsklara under våren/sommaren 2023 men projektet är försenat på grund av entreprenörens konkurs.

Om området

Vägmästaren är ett familjärt område med en uppsjö av verksamheter nära området som gör både vardag och fritid trivsamt. Föräldrar med småbarn har förskola och grundskola 1-6 runt knuten. Grundskola 7-9, gymnasieskola och Gällivares centrum ligger på gångavstånd.

Bostäder på Heden

Vägmästaren

Vägmästaren består av tre flerbostadshus i röd träfasad med loftgångar med tre till fem våningar. Husen är det mest centrala bostadsområdet i vårt bestånd i Gällivare. Härifrån är det nära till det mesta och bra kommunikationer finns. Lekplats för både små och stora barn, fin uteplats med grillmöjligheter, gemensam bastu med relax samt grönområden med buskar gör området familjärt och trevligt.

Mer om Området

Gällivare är känt för sina fina motions- och skidspår och även från Vägmästaren nås dem enkelt. Vägg i vägg finner ni friidrottsarenan och på gångavstånd finns ishall och simhall som gör att den sportintresserade har nära till allt.

Ett omtyckt område för egna utflykter är Sjöparkens parkområde med fina blomstrande grönområden, gångstråk, lekplatser för alla åldrar och grillplatser.
Från Vägmästaren tar det 10 minuter att promenera till det stora handelsområdet.
I anslutning till bostäderna kommer det finnas cykel- och bilparkeringar.