Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube
Vy över Jägarskolan

Från Jägarskoleområdet som är ett tidigare regemente och ligger på en av stadens höjder kan man blicka ut över Kiruna. Delar av det gamla regementområdet har omvandlats till ett modernt bostadsområde som har närhet till både förskola och skola. Området är attraktivt och har närhet till det nya centrum som växer fram samtidigt som det är nära till friluftsliv, med fina motionsspår både sommar- och vintertid.

Kaserngatan 4, 8

2012 byggdes två tidigare kaserner om till 24 moderna lägenheter i olika storlekar, från tvåor till fyror. Lägenheterna är ljusa och de större lägenheterna har stora balkonger i fint läge.  Kaserngatan 4, 8 är de gula långsmala tvåvåningshusen mitt på bilden här nedan.

 

Vargvägen

På Vargvägen har 14 nya hus med totalt 46 lägenheter byggts och de stod klara för inflyttning under 2014. Det är ett villaliknande område med ett fåtal lägenheter i varje huskropp. Husen har byggts på en sydsluttning och smälter fint in med omgivande bostadsområden samtidigt som siluetten av regementsområdet har bevarats.

Det är en blandning av treor och fyror med tydliga mervärden för hyresgästerna med carport, bastu och antingen balkong eller uteplats.

Läs gärna mer och kika på planlösningarna i vår broschyr som togs fram inför uthyrningsarbetet.

Broschyr Jägarskolan.pdf

 

Kaserngatan 16-18

Under 2017 färdigställdes två hus med totalt 16 lägenheter på Kaserngatan 16-18. På denna plats fanns det tidigare en förskola och en grundskola som tyvärr totalförstördes vid en brand. De båda skolorna finns nu i andra och till och med bättre lämplade hus på Jägarskolan.

Dessa hus ligger på en höjd med utsikt över den del där nya centrum växer fram och på husens framsida ligger Jägarparken med dess storvuxna fina tallar. Lägenheterna är tvåor och treor. De är ljusa med neutrala färger och har parkettgolv i vardagsrum och sovrum. Samtliga lägenheter har balkong och de är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. De flesta lägenheter har även bastu. Båda husen har hiss och stora lägenhetsförråd finns på källarplan. Hyresgästerna  har även möjlighet att hyra carport med motorvärmare. I carporten finns även ett extra förråd.

Läs gärna mer och kika i vår broschyr som togs fram i samband med att uthyrningen påbörjades.

Broschyr Kaserngatan 16-18.pdf