Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube
Två människor framför ett hus

Under 2017 färdigställdes två hus med totalt 16 lägenheter på Kaserngatan 16-18 på Jägarskolan i Kiruna. På denna plats fanns det tidigare en förskola och en grundskola som tyvärr totalförstört vid en brand. De båda skolorna finns nu i andra och bättre lämpade hus på Jägarskolan.  

Husen ligger vackert belägna på en höjd med utsikt över den del där nya centrum växer fram och på framsidan ligger Jägarparken med dess storvuxna fina tallar. Lägenheterna är tvåor och treor. De är ljusa med neutrala färger och har parkettgolv i vardagsrum och sovrum. Samtliga lägenheter har balkong och är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. De flesta lägenheter har även bastu. I båda husen finns det hiss. Hyresgästerna har även möjlighet att hyra carport med motorvärmare. I carporten finns även ett extra förråd.

På Jägarskolan finns för- och grundskolor, en aktiv gymnastikförening som erbjuder olika friskvårdsaktiviteter, kontorshotell och privat hälsocentral.

Läs mer om detta och andra projekt inom samhällsomvandlingen i Kiruna här.