Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Första tjing på Bryggeribacken

Bryggeribacken

Efter 53 år tillsammans på Kilen har Anette och Roland Strömbäck flyttat in i sin nya villa på Bryggeribacken. Nu väntar de bara på att gräsmattan ska tina fram. 

Roland och Anette Strömbäck flyttade in i sin nya villa på Bryggeribacken i november förra året. De har bott tillsammans sedan 1969 när Roland började på LKAB och flyttade ihop med Anette i en arbetarbostad i de så kalllade engelska barackerna uppe på Kilen. Under åren har de flyttat några gånger men alltid blivit kvar på Kilen och de senaste åren har de bott i ett parhus. Tack vare sina 53 år tillsammans inom LKAB Fastigheter så fick de första tjing på en ny bostad på Bryggeribacken.

– De berättade att väntelistan utgick från hur länge man hade bott hos LKAB Fastigheter och det var ingen som hade bott längre än oss. Vi har fått ett jättefint hus vid slutet av gatan med skogen som närmsta granne. Nu längtar vi till snön smälter bort så att vi får se området med sol och sommar, säger Roland Strömbäck.

Roland har arbetat på LKAB under hela sitt yrkesliv Anette arbetade inom hemtjänsten, men nu är båda pensionärer. Senaste bostaden var ett parhus som slutligen berördes av samhällsomvandlingen.

– Den första känslan när vi äntligen fick huset och nycklarna var bara ”oj” vad stort och fint det är. Vi hade varit och tittat tidigare men då blev det verklighet på något sätt. Vi trivs väldigt bra, men jag tror att vi måste åka och köpa nya trädgårdsmöbler till vår fina altan, säger Anette Strömbäck.

Lokal_Bostad_Bryggeribacken_220516_0015_RGB.jpg