Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

LKAB och Serneke har tecknat avtal för nya bostäder i Gällivare

Illustration baserad på karta från detaljplanen

LKAB har tecknat entreprenadkontrakt med Serneke Sverige AB för uppförandet av nya bostäder på det attraktiva området Bryggeribacken i Gällivare. Alla de 19 bostäderna och en bastu är nu på plats. Planerad inflyttning av dessa kommer att ske kring årsskiftet 2021/2022. 

 

Projektet omfattar 11 kedjehus och 2 parhus med 88 kvadratmeter vardera samt 6 enplansvillor med en yta på 114 kvadratmeter.

- När Bryggeribacken är helt uppbyggt kommer det vara ett område med en varierad bebyggelse med en blandning av småhus, kedje- och parhus. Området kommer att omges av en trevlig atmosfär och husen blir både moderna och naturliga i sin miljö, säger Frida Larsson, projektledare på LKAB.

Bostäderna som uppförs är ersättningsbostäder för den sista gruppen av LKAB Fastigheters hyresgäster som inom de närmsta åren behöver flytta från Malmberget.

Bostäderna beräknas färdigställas etappvis från 2021 fram till 2022. Serneke samarbetar med husleverantörerna Vittjärvshus och Derome AB.

- Det här är startskottet för Sernekes etablering i Malmfälten, där vi ska vara en aktiv aktör i såväl samhällsomvandlingen som på övriga delar av marknaden. Det är också jättetrevligt att projektet är tillsammans med LKAB som jag arbetat med tidigare. De är otroligt duktiga och lätta att jobba med, en riktigt bra kund, säger Lars-Ola Särkimukka, arbetschef på Serneke.

TextLina Niia lina.niia@lkab.com