Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Första hyresgästen i nybyggda lägenheterna

Talltitevägen

Stina Tannerdal är en av de första hyresgästerna som flyttat in i de nybyggda lägenheterna på Talltitevägen i Repisvaara.

Flyttlasset gick i mitten av maj och nu står hon i sin nya lägenhet bland flyttkartonger och felplacerade möbler.

– Det kändes helt fantastiskt när jag öppnade dörren för första gången och klev in. Takhöjden är underbar och det känns verkligen bra att ha flyttat hit även om det är lite kaosartat just nu mitt i flyttstöket, säger Stina Tannerdal.

 

Lokal_Bostad_Talltitevägen_220516_0091_RGB (1).jpgHon är ursprungligen från Tärendö, men har flyttat till Gällivare för både jobbet och fritidsintresset. Hon arbetar som sprängarbetare i gruvan och jobbade även tidigare med sprängningar i Kaunisvaara innan hon flyttade.

– Det är egentligen samma jobb med samma arbetsgivare som jag hade men i en annan gruva, säger Stina Tannerdal.

Den stora anledningen till att hon flyttade är fritidsintresset där hon tränar och tävlar med sina hundar. Här kommer närheten till Dundret och Hellnerstadion väl till pass. Hon tävlar bland annat i grenen svenskskydd där hunden ska avvärja ett hot mot sin förare, men också spåra, söka och visa upp en lydnadsdel under tävlingsdagen.

– Nu i maj när allting tinar så tinar vi hundmänniskor också fram. Nu drar alla träningsträffar och tävlingar i gång och det gör att det blir fullt upp. Det finns en väldigt aktiv brukshundsklubb här i Gällivare med många duktiga människor. Det finns också bra möjligheter att träna med hundarna så att de håller sig i bra form, säger Stina Tannerdal.

Hon har också gått med som hundförare med Fjällräddningen i samband med flytten hit.

– En av mina hundar blev godkänd som lavinhund i vintras. Det innebär bland annat att jag kan bli utkallad om det går en lavin där det finns misstanke om att en människa varit inblandad, säger Stina Tannerdal.