Artboard 1Artboard 1Checkmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Vid Vassara älv i Gällivare byggs det nya området Forsbacken med vacker utsikt över Repisvaara och Dundret. Området kommer att bli attraktivt för den som vill bo nära naturen men ändå på enkelt gångavstånd till centrum

I anslutning till Forsbacken finns ett naturskönt friluftsområde med elljusspår och skoterleder och i närområdet finns Gällivare sjukhus, vårdcentraler, förskola, matbutik och bensinstation.

Forsbacken kommer att bestå av fyra flerbostadshus i fyra våningar med i huvudsak tegelfasad. En trivsam utemiljö planeras med lummiga planteringar och sköna uteplatser vid älven. I bekväm anslutning till bostäderna byggs cykel- och bilparkeringar samt carports.

Vi  har som mål att bygga energieffektivt och hållbart för framtiden. Vi eftersträvar att välja byggnadsmaterial med god miljöprestanda och långsiktigt låga underhållskostnader. Våra nybyggda bostadshus har ofta gedigna material som tegel och trä i fasaderna.

Utifrån ett miljöperspektiv väljer vi motorvärmare med hög kvalitet och mäter varmvattenförbrukningen individuellt i varje lägenhet. Individuell mätning gör det möjligt för dig som boende att följa upp och påverka din egen förbrukning och kostnad. Den specifika energianvändningen för fastigheterna på Forsbacken är beräknade till 101 kWh/kvm per år vilket ligger en bra bit lägre än de krav som ställs från Boverket.

De olika husens våningsplaner:

A Markplan.pdf

AC Plan 2-3.pdf

AC Plan 4.pdf

B Markplan.pdf

BD Plan 2-3.pdf

BD Plan 4.pdf

C Markplan.pdf

D Markplan.pdf

 

De olika rumstyperna:

A 2RoK Markplan 46,7 kvm.pdf

AC 1RoK Plan 4 39,0 kvm.pdf

AC 2RoK Typplan 52,4 kvm.pdf

AC 2RoK Typplan 53,9 kvm.pdf

AC 3RoK Typplan 65,3 kvm.pdf

AC 3RoK Typplan 65,3 kvm2.pdf

AC 4RoK Plan 4 79,9 kvm.pdf

BD 1RoK Plan 4 39 kvm.pdf

BD 2RoK Typplan 52,4 kvm.pdf

BD 2RoK Typplan 53,9 kvm.pdf

BD 3RoK Typplan 65,3 kvm.pdf

BD 3RoK Typplan 65,3 kvm2.pdf

BD 4RoK Plan 4 79,9 kvm.pdf

D 2RoK Markplan 46,7 kvm.pdf

LKAB_Fastigheter_broschyr_Forsbacken_webb.pdf

Läs mer om detta och andra projekt inom samhällsomvandlingen i Malmberget och Gällivare här.