Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard 1Checkmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Ny matvarubutik i Kupolen

Daniel Ringholt

Livsmedelsaffären Tempo slog upp portarna i Kupolen den 16 november. För handlaren Daniel Ringholt är servicen viktig.
– Innerstan är inte död ännu, säger han.

Daniel Ringholt har jobbat till och från inom olika avdelningar på LKAB sedan 1994. Han har också en bakgrund inom service och detaljhandel, det han nu valt att satsa helhjärtat på. Idag står han bakom öppningen av livsmedelsaffären Tempo, en butik som ingår i Axfood-kedjan.
– Jag har länge haft ett driv av att göra något eget. Det har alltid funnits en Ica-butik i Kupolen och när den stängde hörde jag av vänner och bekanta att pulsen minskade på stan.
Det var då Daniel beslöt sig för att ta över lokalen.
– Jag är helt ny inom just det här, men jag älskar service. Jag har dock folk runt omkring mig som har kompetens och erfarenhet från branschen.
Daniel berättar att öppningen av Tempo har stor betydelse både för honom och kunderna.
– Jag får göra det jag tycker om samtidigt som Kiruna och invånarna behöver det här. Innerstan är inte död ännu, den ska finnas kvar så länge invånare bor kvar i centrum.

Kompletterar övrigt utbud
På Tempo kan kunderna välja bland cirka 4 500 varor. Butiken är mellan 350 och 400 kvadratmeter stor och därmed mindre än vad Ica tidigare var, detta för att man på Tempo inte vill konkurrera ut andra butiker.
– Vi har bake off-bröd, salladsbar och mycket annat. Vi har försökt välja bort sådant som det finns annat av i Kiruna, därför satsar vi mest på livsmedel och har inte kontorsmaterial till exempel. Det finns det andra som har. Tempo ska komplettera övriga butiker, inte tvärtom.
Sedan öppningen har Daniel en bra känsla i kroppen och tycker att responsen har varit positiv.
– Jag är jättenöjd, det har varit ett jättebra mottagande. Folk är otroligt glada över att vi är här. Vi är stolta att kunna bidra och vi får bekräftelse på att vi är efterlängtade.

Framtidens Tempo
En framtida förflyttning av centrum hade Daniel med i beräkningarna när Tempo flyttade in i Kupolen. Gallerian förväntas stänga år 2022 och Daniel hoppas vara en del av den nya stadskärnan.
– Tanken är att även vi flyttar ner till nya centrum, jag vill finnas där folket finns. Allt beror på placering av lokal och så vidare men det är planen. Det jag däremot inte vill är att stänga en butik framför näsan på Kirunaborna. Folk ska inte bli besvikna, därför vill jag om möjligt vara den sista butiken som stänger i Kiruna centrum.