Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube
Skissbild över fyra höghus

Vid Vassara älv i Gällivare byggs det nya kvarteret Forsbacken med utsikt över Repisvaara och Dundret. Här bor du nära naturen men ändå på gångavstånd till centrum.

Området

I anslutning till Forsbacken finns ett naturskönt friluftsområde med elljusspår och skoterleder och i närområdet finns Gällivare sjukhus, vårdcentraler, förskola, matbutik och bensinstation.

Forsbacken består av fyra flerbostadshus i fyra våningar med i huvudsak tegelfasad. En trivsam utemiljö planeras med lummiga planteringar och sköna uteplatser vid älven. I bekväm anslutning till bostäderna finns cykel- och bilparkeringar samt carports.

Inflyttningarna har i huvudsak skett under hösten 2018 och våren 2019.

Hållbart boende

Utifrån ett miljöperspektiv har vi valt motorvärmare med hög kvalitet och vi mäter varmvattenförbrukningen individuellt i varje lägenhet. Individuell mätning gör det möjligt för hyresgästerna att följa upp och påverka sin egen förbrukning och kostnad. Den specifika energianvändningen för fastigheterna på Forsbacken är beräknade till 101 kWh/kvm per år vilket ligger en bra bit lägre än de krav som ställs från Boverket.

Vid nyproduktioner har vi som mål att bygga energieffektivt och hållbart för framtiden där vi eftersträvar att använda byggnadsmaterial med god miljöprestanda och långsiktigt låga underhållskostnader. Våra nybyggda bostadshus har ofta gedigna material som tegel och trä i fasaderna.