Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube
Del av hus och vy över Jägarskolan

Terrassen - punkthusen som erbjuder milsvid utsikt över Kiruna, Kurravaara och Jukkasjärvi.

LKAB Fastigheter förvärvade bostadsområdet Terrassen i november 2012 av det kommunalägda bostadsbolaget Kirunabostäder. Förutom befintliga fastigheter med 141 lägenheter ingick i förvärvet även mark med byggrätter. Nu har bostadsområdet återfått sin ursprungliga profil när nu två nya punkthus står på den plats där två liknande hus stått en gång i tiden. De nybyggda husen på Terrassgatan 3 och 5 är sju respektive sex våningar höga. Det är totalt 62 lägenheter fördelat på sex olika lägenhetstyper. Det är mindre lägenheter men yteffektiva med låga driftskostnader.

I samband med nybyggnationen har även de äldre husen på området fått nya fönster, ny ventilation, uppfräschade trapphus och trivsammare utemiljö.

Området har närhet till butik samt både förskola och grundskola. Intill Terrassen finns friluftsområde med trevliga promenadstråk och populära motionsspår året runt.

Läs gärna mer och kika på de nyproducerade lägenheternas planlösningar i den broschyr som togs fram inför visningar av Terrassen 3 och 5.

Broschyr Terrassen.pdf