Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube
Lekplats med två hus i bakgrunden
Lekplats med två hus i bakgrunden. Foto: Fredric Alm

Årsskiftet 2014/2015 stod de nya husen på Glaciären klara och hyresgäster började flytta in. Det byggdes totalt 30 nya lägenheter på Glaciären som ligger på bostadsområdet Lombolo i Kiruna. Det är fem tvåvåningshus belägna mellan en förskolan och ett äldreboende. De nya husen har en utformning som påminner om övriga hus på Glaciären för att göra området enhetligt. 

Det är ett barnvänligt område med närhet till både förskola, grundskola och sporthallar. Det är gångavstånd till livsmedelsaffär och pizzeria. På Glaciären bor du nära naturen med grönområden, skoterled och elljusspår för både löpning och skidåkning. Bra bussförbindelser finns och hållplatsen ligger precis i anslutning till området.

Samliga lägenheter har egen ingång och balkong. Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Gavellägenheterna har även bastu. Till varje lägenhet finns även egna kallförråd.

Här finns det möjlighet att hyra kallgarage med motorvärmare.

Läs mer om detta och andra projekt inom samhällsomvandlingen i Kiruna här.