Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube
Tecknad bild över röda hus med grönska

40 nya bostäder klara för inflyttning till sommaren

Till sommaren ska de första lägenheterna på Genvägen i Koskullskulle vara redo för inflyttning. Sedan tidigare står det tre bostadshus på området och de fem nybyggda husen med träfasader blir ett nytillskott.


Det blir totalt fyrtio lägenheter med både ettor, tvåor och treor.
– Tvåorna kommer att ha öppen planlösning mellan kök och vardagsrum medan treorna har mer traditionell utformning med kök och vardagsrum med vägg emellan, säger Tomas Lindgren, projektchef LKAB Fastigheter. Det kommer att bli ljusa lägenheter med egna ingångar, antingen via markplan eller loftgång. Alla badrum förbereds för el och vatten om hyresgästerna vill använda egna tvättmaskiner och torktumlare. Samtliga lägenheter kommer att ha diskmaskiner.


– Mycket fokus läggs på att göra utemiljön trivsam med ny lekplats och grillplats. Hyresgästerna kommer även att få tillgång till ett servicehus med en fin tvättstuga, bastu och relax som kommer att kunna bokas via ett internetbaserat system. Även de hyresgäster som idag bor i de äldre husen på Genvägen 25 och Malmvägen 4 -6 kommer att få tillgång till bastun i servicehuset, säger Tomas Lindgren.


Det kommer att byggas tre carports och nya parkeringsplatser med motorvärmarstolpar och besöksparkeringar. Utöver markarbeten för parkeringsytor planteras buskar på området och gräsmattor anläggs runt husen.


– Hyrorna kommer att förhandlas inom kort och vår målsättning är att de nyproducerade husen på Genvägen ska omfattas av de nya reglerna för investeringsstöd vilket innebär att det blir ett tak på hyrorna. Hyresgäster som berörs av samhällsomvandlingen har förtur till både vårt äldre bestånd och till våra nyproducerade hus, säger Siv Aidanpää-Edlert, vd, LKAB Fastigheter. Tillsammans med de flyttade husen på Solbacken blir de nya lägenheterna ett viktigt tillskott i Koskullskulle som många hyresgäster har efterfrågat.

 

Planlösningar

 

Läs mer om detta och andra projekt inom samhällsomvandlingen i Malmberget och Gällivare här.

Uppdaterad broschyr:

FAS_broschyr_genvagen_180327.pdf