Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

Nya bostäder redo för inflyttning

På Bryggeribacken står nu ett flertal hus redo för de första  hyresgästerna.

Våra hyresgäster som berörs av omflyttningen från Malmberget kommer att ha förtur till de nya bostäderna.

– Hyrorna blev färdiga i början av november och nu håller vi på att kontakta alla som berörs av omflyttningen för att se vilka bostäder de är intresserade av, säger Ulrika Oja Trulsson, bostadsförmedlare på LKAB Fastigheter.

De hus som inte behövs för omflyttare kommer läggas ut på hemsidan så att bostadssökande som står i vår kö kan anmäla intresse. Husen som står färdiga är sex enplansvillor med garage, två parhus med garage och elva kedjehus med carport. Villorna är på omkring 114 kvadratmeter. Parhusen och kedjehusen är på omkring 88 kvadratmeter.

Runt årsskiftet kommer ytterligare 52 lägenheter att bli färdiga i samma område. Lägenheterna är i storlek 1 r.o.k. till 4 r.o.k. och kommer att slutbesiktigas i december. Inflyttningen kommer att ske under kvartal 1 2022.

- Det är tvåvåningshus med loftgång så samtliga lägenheter har egen ingång. Det finns även en gemensam bastu att boka för hyresgästerna på Bryggeribacken, säger Ellinor Gundmalm som till vardags arbetar både på bostadsförmedlingen och på kundservice.

– Området är jättefint. Det ligger nära naturen och har fina och omtyckta gångstråk längs älven och en fantastisk utsikt upp mot Dundret. Så det känns roligt att få visa upp våra nya bostäder på Bryggeribacken, säger Ulrika Oja Trulsson.